Ukrayna İlk Kere Oscar Qazandı

Oscar mukâfatları 11Mart 2024 tarihinde yapılğan törende sahiplerini taptı.

mariupol de 20 gun 2023 oscar odulleri kisa listesinde 1703258536 439 x750

"Eñ yahşı film" dalında rejissörlığını Charles Rovan yapqan baş rollerinde Emma Thomas ve Christopher Nolan oynağan "Oppenheimer" Oscar qazandı. Törende Ukrayna da tarihinde ilk kere Oscar qazandı. "Eñ yahşı belgesel" dalında yarışqan "20 Days in Mariupol" filmi eñ yahşı belgesel mukâfatına lâyıq körüldi.

mauripol mc7d cover.jpg

Belgeselni hazırlağan Pulitzer mukâfatınıñ sahibi Ukraynalı jurnalist Mstyslav Chernov “Bu mukâfatnı alırken 'Keşke bu filmni çekmem kerek olmasa edi’ dep aytqan ilk kişi olabilirim” dedi.

mariupol cocuk 1703258388 125

Fimniñ mevzusını qısqaca şöyle añlata bilirmiz: Ukraynalı jurnalist Mstyslav Chernov, Mariupolniñ quşatma altındaki resmini ve bu şartlarda hayatta qalmağa tırışqanlarnıñ cesaretini bu belgeselde tesirli bir biçimde köstere. Mariupolde başlağan quşatma ve saldırı sırasında bombalar yağarken; elektrik, yemek, su ve ilacğa irişim kesilirken; şeerde qalğan tek jurnalistler olğan gruppa hem bu zulümni haber yapmaqta, hem de çekken video körüntilerni dünyağa yibermekte zorlanır. Soñunda Rus askerleri tarafından quşatılğanlarında, bir hastahanede barınaraq qaçmanıñ yolunı ararlar. Chernov ve meslekdaşları, bu qadar çoq ölümge şaat olıp haberniñ bir farq yaratıp yaratmayacağını meraq eteler.

65eeb39ec52b173998f6987c

20 days in mariupol 1 696x392.jpg