UKRAİNALI GÖÑÜLLİLERDEN -  QIRIMTATAR BAYRAĞI

Ukrainanıñ  Donetsk vilâyetindeki Kramatorsk şeeriniñ göñüllileri  qocaman qırımtatar bayrağını tiktiler.  Milliy bayraq bayramı künü bayraq Qırım taba uçacaq.

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.41.26 1

Usta terzi Oksana Muravlövanıñ tarif etkenine köre, o, eki hafta devamında  bayraqnıñ qısımlarını biri-birine eklevnen meşğuldir.  Bu sefer bayraqtaki tamğa adeti üzre köşede degil de ortasında olacaq. "Bunı mahsus yaptıq ki, tamğa  kökten körünsin. Mavı basma köknen bir tüste olğanda, köşedeki ufaq tamğa körünmey.  Tamğa büyükçe olsa sanki küneşimiz kökte avelengen kibi olur", - dep qayd etti ukrain qadını.

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.41.26 4

Bu areketleri ile ukrainler Qırımğa göñüldeşligini ifade etmek niyetindeler.  "Biz Ukraina ve Qırım bir bütün  olğanını köstermek isteymiz. Ukraina — bir, er bir ukrain Qırımda mıtlaqa olğandır ve olmaqnı arzu ete.  Biz qırımlılarnen birlikte zaferimizni bekleymiz", - dedi usta.  Qırımtatar halqınıñ tamğasını tikmek içün Oksana  60 metr uzunlıqta tikiş yaptı. Bu işte ise oña daa beş göñülli yardım etti. Tamğa 5 saat devamında tikildi .

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.41.26

Bayraknı Ukraina rekordlar kitabında qayd ettirip,  sabıq siyasiy mahbüs İsmail Ramazanovğa berilecek.  Bayraqnı işğal altındaki Qırım üzre uçurmaq ğayesi oña aittir. Bayraq iyün 26 künü — Milliy bayraq bayramında Qırımğa taba yol alacaq.

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.41.26 3

Milliy bayraq bayramı künü Qırım üzre uçacaq qocaman qırımtatar bayrağı azır. Bayraq üzerinde birinci olıp öz istegini  qırımtatar halqınıñ lideri Mustafa Cemilev yazdı - "Bekleñiz. Kelecekmiz".

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.41.26 2

Qırımlı semetdeşlerge hitap yazıları devam ete. Bunıñ kibi de,  öz isteklerini  Meclis reisi Refat Çubarov ve onıñ muavini İlmi Ümerov yazdılar. İlmi Ümerov  - "Qırım bizim. Er vaqıt qaytacaqmız", - dep qararını bildirdi.

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.41.26 5

İsteklerini yazmağa istegenler içün daa vaqıt bar. Bayraq Ukraina bölgeleri boylap seferge çıqa ve soñ noqtası Qırımğa keçüv sıñır punktında olacaq.

Elvira Ablâziz / Kiev

WhatsApp Image 2021 06 11 at 21.41.26 6