Qırım Medeniyet Künleri Programması

Qırım Dernegi Umumiy Merkeziniñ faaliyetleri arasında yer alğan yarmalıq bu yıl 1917 Qurultayımıznıñ 104-ünci yılı münasebeti ile kerçekleştirilecek olğan “Qırım Medeniyet Künleri” çerçivesinde yer alacaq.

"Şefika Gaspralı Qadın İnitsiyativası" tarafından teşkil etilgen yarmalıq mahsullarınıñ temini bütünley gönüllilerniñ iştiraginen yapıla. Yarmalıq çerçivesinde davetlilerni el sanatlarından, muzıkağa, aşlardan sürpriz hediyelerine qadar bir çok şey bekley.

Açılışı 2021s. İlk qış ayı 16 (16 Aralıq) Cumaaqşamı künü saat 15.00’de yapılacaq olğan “Qırım Medeniyet Künleri” ve “Ananeviy Yarmalıq” faaliyetleri 2021s. İlk qış ayı 20 (20 Aralıq) Bazar künü saat 20.00’ge qadar Qırım Dernegi Umumiy Merkezi’niñ Mürsel Uluç Mahallesi’ndeki Dr.Ahmed İhsan Qırımlı Sotsial Tesisinde körülebilir.

Bu yıl qapsamı kenişlegen faaliyetlerde Kiev’den musafir olaraq kelgen “Qırım Ailesi”niñ yañı sıra “Nito Kitap”, “Tohumluk Vakfı”, “Ukrayna Derneği” kibi ortaq çalışılğan cemaat teşkilâtları ve “Emel Dergisi” de stendler açacaqlar. Aynı vaqıtta Qırımdan “Crimean Tatars” ve “NENKECAN Qadın Qızlar Klubı”da stendlerde yer alacaq. Ayırıca teşkil etilecek olğan suhbet programmaları ve oquyıcılarnı yazıcılarnen körüştirecek olğan imza künleri de bu yılki tedbirniñ yañılıqlarından biridir.

Metin Baturnıñ CD’lerini, yazıcılarımıznıñ aynı kün kitaplarını da imzalayacaqları suhbet programmalarınıñ tarihi ve saatleri şu şekilde belgilendi:

“Qırım Medeniyet Künleri” Suhbet Programmaları

2021s. İlk qış ayı 16 - Cumaaqşamı
                  15.00    Açılış
                  15.30    “1917 Qurultayına Bağışlanğan Uluslararası Santraç Turniri” neticeleriniñ ilânı
                  16.00    Metin Batur-Mamed Dzhafarov “Qırım Yırları” diñlemesi

2021s. İlk qış ayı 17 -Cuma
                 13.30    Anife Qurtseyit “Kiev’de Qırım Ailesi”
                 14.30   Gönül Şamilkızı “Ballıkpınar-Bir Qırımtatar Köyü”
                 16.00   Mehmet Berk Yaltırık “Halq Hikâyelerinde Qorku”
                 18.00   Nurten Ceceli Alkan “Balalarımız içün Masallarımız Bar”
                 19.30   Zera Bekirova “Nenkecan 10 Yaşında”

2021s. İlk qış ayı 18 -Cumaertesi
                 11.00    Mayre Luman “Qırımtatar Nağışları”
                 12.30    Serra Menekay Öncel “Hekimlikten Yazıcılıqqa”
                 14.00    Pınar Ayhan “Tohumluk Vakfı-Köy ile Kent Arasında Aydınlanma Köprüsü”
                 16.00    Lilâ Bucurova “Sürğün Şiirleri”
                              Elzara İslâmova “Crimean Tatars faaliyetleri ve Terciman Belgeseli”
                 18.00    Zafer Qaratay “Emel Mecmuası’nın 91.Yıldönümü”

Qırım Dernegi Umumiy Merkezi’niñ yemek sevgenlerini Qırımtatar Mutfağı ile tanıştıracaq olğan “QALAQAY” kafeteriyası da “Qırım Medeniyet Künleri" çerçivesinde musafirlernen tanışacaq.

Qırım Dernegi Umumiy Merkezi bünyesinde qurulğan tahsil, medeniyet ve sotsial yardım mevzusında işler yapqan ”Şefiqa Gaspralı Qadın İnitsiativası” tarafından teşkil etilgen Küz Yarmalığına yardım maqsadınen hazırlanğan bilet satıluvı da devam etmekte. Faaliyetniñ soñ künü biletlerdeki nomerlernen yapılacaq olğan çekilişnen belgilenecek şanslı nomerlerge 4 dane çerik altın ve 50 dane sürpriz hediye berilecek. 2021s. İlk qış ayı 19 (19 Aralıq) Bazar künü saat 18.00’ge qadar temin etilebilecek olğan çekiliş biletleriniñ kazanğanları üzerindeki nomerlernen www.kirimdernegi.org.tr adresinden yayınlanacaq. Yarmalıq ve yardım maqsadınen satılğan biletlerniñ keliri dernegimizniñ maqsadı doğrultısında sağlık, tahsil, medeniyet ve sotsial yardım için yapılğan işlerde qullanılacaqtır.

Yarmalığımızğa bağışlav yaparaq yardımda bulunmaq istegenler “Kermese Bağış”  açıqlaması ile TC Ziraat Bankası Ankara Yenişehir Şubesi’niñ TR 2900 0100 0471 3977 5088 5001 numaralı hesapqa bağışlavlarını yiberebilirler.