Cıyın Ansambli Konserti Olıp Keçti

Umumiy Merkezimizniñ Qırımtatar Halqoyunları ve Muzıqa Toplulığı olğan Cıyın Ansambliniñ ilk konserti 2024 senesiniñ Kiçik Aynıñ 10-da kerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığınıñ (MEB) 1200 kişilik Şura Salonında saat 19.00'da başlağan Qırım Aqşamında, Cıyın Ansamblinen Qırımtatar yırcıları seyir etkenlerge unutılmaz bir gece yaşattı.

Salon

Alıp barıcılığını Mavile Mametovanıñ yapqanı aqşamda Qırımtatar yırcıları Rüstem Memet, Gülizar Bekir ve Anqara Türk Dünyası Muzıka Toplulığınıñ yırcısı Feryal Başel Tüzün sanada yer aldılar.

Orkestra

Yırcılarımızğa eşlik etken orkestramızda yer alğan Deniz Göktaş –qanun, Savaş Demiral-qlarnet, Turgay Özqızıltaş-ritm, Anife Derman-keman, Rustem Kömürcü-akordeon ve Refat Usein-piyanonen ustalıqlarını körsettiler.

Mavile Mamet

Cıyın Ansambli sanadaqı ilk gösterisine Sezin Uzgurneñ Samet Cengizniñ solistliginde “Ağır Ava Qaytarma”nen başladı.

Agır Ava Qaytarma

Artından Yavluq oyunını orta gruppa dansçıları icra etti.  “Minikler Dansı”nı ise kiçkene yaş gruppasından Lina, Neslihan, Canike ve Alimnen oynadı.

Minikler

“Marama Eskizleri”nin solisti Hanzade Aqtaran oldı.

Feryal Başel Tüzün

Bir-birevinden renkli gösterilerniñ artından Ankara Türk Dünyası Muzıqa Topluluğınıñ yırcısı Feryal Başel Tüzün, "Ey Güzel Qırım" yırınen sanağa çıqtı. "Kemançemniñ Telleri" ve "Qamışa Baq Qamışa" adlı yırlarnı aytqan Tüzün, "Qırımlı qardaşlarımıznıñ vetan Qırımğa yañıdan qavuşmasını tileymiz. Bugün mında Qırım için toplandıq, Qırımnı hüzün içinde añamız ama artıq neşe içinde, keyifnen,  dansnen, qaytarmalarnen añmak isteymiz" dep öz duyğularını ayttı.

Aysar Qaytarması

Arslan Bekir, Qırımgeray Aqtaran, Hamza Uçar, Ömer Uçar, Umut Uzgur ve Eren Onrattan meydanğa kelgen  gruppanıñ oynağanı "Aysar Qaytarması"nıñ artından "Emir Celal" oyunını 3 yaşından berli Ansamblge qatnağan Hanzade Uludağ icra etti.

Emir Celal

Tuğçe Ağıralnıñ solistliginde “Kogercin" isimli oyun tam bir görsel şölendi.

Kogercin

Artından, Neslihan Ceran ve Lina Bikeç Emre adlı 4 yaş grubu "Çeçek Dansı"na imza attı.

Lina Neslihan

Seyircilerniñ alaqasını çekken bir diger dans ise Cıyın Ansambliniñ Yönetmeni Evelina Kemileva ve Samet Cengizniñ sanalağanı "Sevgi İkayesi" adlı oyun oldı.

Sevgi İkayesi

Danslarnıñ hepisi biribirinden güzel edi ve pek büyük ustalıqnen icra etildi.

Qırım Cennet Yeri final
"Qırım Cennet Yeri"

Çoban
"Çoban Oyunı"

Tım Tım
"Tım Tım"

Taşlama
"Taşlama"

Rüstem Memet

Oyunlarınıñ artından Qırımtatar halq yırları ustası Rüstem Memet sanağa çıqtı. "Yeşil Qırımdan sizge selâm ketirdim" dep Qırımtatar yırlarına başlağan Memet, "Biz qavuşmadan can toymaz" dörtlügini oqudı. Memet, seyircilernen barabar "Bizim Taraf" adlı yırnı aytqan soñ "er vetandaş öz vetanını sever, bizim halqımız da öz vetanını pek seve, ondan vazgeçmeycekmiz" dedi. Seyircilerden bir bala Rüstem Memetke çeçek taqdim etti. Memet, sanada "Ornıñ Yolu" ve "İstanbuldan Nar Kelir" adlı yırlarnen performansını yekünledi.

Nazik oyunu
"Nazik Oyunu"

Anne Babalar

Artından Cıyın Ansambliniñ ebeveynleri "Anne Babalar" gruppası sanada başqaca bir yel estirdi. Cıyın Ansambliniñ ebeveyn azalarınıñ ustalıqnen icra etkeni dans gösterisi balalarınıñ performansından artta qalmadan büyük bir begeni topladı. Bu bölükte 40 sene evvelsi halqoyunları çalışmalarındaki foto resimlernen başlap bu künge qadar olğan fotolarnen tarihı bir yolculıqqa çıqıldı.

Deniz Tuncer

Pek begenilgen bu dans esnasında Qırım Vaqufı Başqanı Tuncer Qalqaynen Tuvğan Til İnternet saytı Koordinatöri Oya Deñiz Çongar Şahinniñ oyunı da hayrette qaldırdı. 40 seneden soñ yañıdan sanağa çıqqan bu oyuncılarnıñ çıqışı seyircilerni şaşmalatqan bir sürpriz oldu.

Uqrayina dansı

Cıyın Ansambliniñ oynağanı “Ukrayina Dansı” pek meraqlı edi.

Gülizar Bekir

“Qırım Türküsi" yırını aytıp sanağa çıqqan Qırımtatar yırcısı Gülizar Bekir, "Bilemen, epiñiz Qırımnı pek sağındıñız. İnşalla pek yaqın vaqıtta ep barabar vatanımızğa qavuşacaqmız" dep ayttı. Bekir, "Dağlarıñ Yolları" ve "On İki Ördek" adlı yırlarnen programmasını devam etti.

Çibörek Dansı

Samet Cengiz, Zeynep Uludağ, Aybike Qalqay, Neva Civelek, Hanzade Aqtaran, Sezin Uzgur ve Yaren Ece Tutanın büyük ustalıqnen bir tiyatro gösterisi kibi sergilengen "Çibörek Dansı" heyecannen ve meraqlı közlernen seyir etildi.

Arslan Lina

Arslan ve Linanıñ unutılmaz sana kösterüvi olarnıñ kelecekte ne qadar usta dansçı olacaqlarını bizge belgiledi.

Horan
Cıyın Ansambli konsert programmasını ananeviy "Horan" oyunı ile yekünledi.

Vatanım Qırım

Aqşam; seyircilerniñ, Cıyın Ansambliniñ  ve halq yırları ustalarınen beraber "Vatanım Qırım" türküsini icra etmesinen bitti.

Çiçek Takdimi

Ukrayinanıñ Anqara Büyükelçisi Vasyl Bodnar sanağa çıkıp, konsert teşkilatçılarını ve artistlerni alğışladı. Bodnar Türkçe olaraq, "Siziñle olmaqtan mutluyım. Ukrayna dansı sürpriziñiz içün teşekkür eterim. Kültürni ve folklornı buluştırmaq çoq müim. Yaqında Bağçasarayda körüşelim. Yaşasın Kırım Tatarları, yaşasın Ukrayna, yaşasın Türkiye!" dep sözlerini bitirdi.

Horan final

Cıyın Ansambliniñ çalıştırılmasından, koreografilerine, sana düzenine qadar disiplinli ve titiz çalışmasınen bu mühteşem aqşamnıñ mimarı olğan Cıyın Ansamblimizniñ Yönetmeni Evelina Kemilevağa; bu başarılı aqşamğa büyük isse qoşqan ansamblimizniñ azaları ve ebeveynlerine çoq teşekkür etemiz.

Qırım Cennet Yeri final

Yırcılarımıznıñ ve orkestra azalarınıñ yüksek performansları da elbet gösterinin başarısında müimdi. Tikiş ve nağış sanatçımız Ayşe Osmannıñ ellerinde azırlengen Cıyın Ansambliniñ milliy qıyafetleri de büyük begeni aldı.

Seyirciler

Unutılmaycaq bir Qırım Aqşamı olaraq esimizde qalacaq bu mühteşem programmada emegi keçken erkesge teşekkür bildiremiz.