CENGİZ DAĞCI OQUMALARI

Yarışma afişi

A-YARIŞMANIÑ MAQSADI

1. “Cengiz Dağcı Oqumaları” yarışmasınıñ maqsadı;
- Qırımtatarlarınıñ edebiy sesi olğan Cengiz Dağcını unuttırmamak, eserlerini sevdirmek, sanat ğayesini genç quşaqlarğa qavratmaq ve içtimaiy degerlerge meraq oluştırmaq.

-Yarışma sebebi ile sotsial faaliyaetimizniñ neticeleriniñ yarışmacılarımızğa katkıda bulunması amaçlanmaktadır.

B- YARIŞMANIÑ KAPSAMI

1. Yarışmada iştirak serbest olıp 18 yaştan büyük her kes iştirak ete bilir.

C- BAŞVURU VE ESER TESLİM TARİHLERİ

• Yarışma qaydları, belgilengen tarihten itibaren başlar. Eserlerniñ son teslim tarihi ise 2024 senesi Kiçik aynıñ 14 – ü saat:18:00'dir.
  • Yazılğan eserler elektron poçtanen adresine yiberilecektir. Başqa yollar ile yiberilgen eserler qabul etilmeycektir.

D- İŞTİRAK ŞARTLARI

1.Yarışmacılar Cengiz Dağcınıñ aşağıda bulunğan dört eserinden birini seçerek yarışmada iştirak etecektirler.

* Dönüş
           * Regina
           * Ana ve Küçük Alimcan
           * Onlar da İnsandı

2.Yarışmanıñ mevzusı Kitaptaki baş qaramannıñ hikaye boyunca yapqan tercihlerniñ tarihiy ve psihologik tesirleri çerçivesinde mekân ve zaman belgileyerek degerlendirilmesi.

3.Yarışmada katılımlariştirak şahsen yapılacaqtır.

4.Yarışmağa kirecek degerlendirmeler daha evel yayımlanmağan, başqa bir yarışmağa veya her hangi bir yayınğa yiberilmegen olması kerektir.

5. Alıntı veya kopya olğanı, başqa bir yarışmağa veya herhangi bir yayınğa yibeilgeni tesbit etilgen eserler, yarışma soñunda kimlik beyanında yaş aralığı tutmağan kişiler ödül kazanğan olsalar da, ödüller iptal etilecek ve eser sahibi hiç bir haq iddia etemeycektir.

6. Her iştirakçi, yarışmada eñ çoq 1 (bir) kitap degerlendirmesi ile iştirak ete bilir.

7. Degerlendirmeler WORD dokumenti biçiminde “Times New Roman” yazı harakteri ile 12 punto büyükliginde ve 1,5 satır aralığında yazılmalı, A4 saife boyutındaki ölçüler ile eñ az 1 saife, eñ çoq da 7 saife uzunlığında olmalıdır.

8. Temel imlâ qaidelerine uyğun yazılmağan eserler degerlendirilgende ball kesilecektir.

9. Eserlerde başlıq bölümi üstte eser adı, eser adınıñ tam astında sağ tarafta müellif adı, müellif adınıñ astında doğum tarihi olacaq şekilde yazılacaqtır. Eser ve yazar adı bulunmağan eserler degerlendirmege alınmaycaqtır.

10. Yarışmada iştirak etecekler degerlendirmelerni Word dokumenti olaraq elektron poçta adresine yiberilecektir. Başqa yollar ile yiberilgen qaydlar qabul etilmeycektir.

11. Elektron şekilde teslim etilgen Word dokumentiniñ de “İştirakçi Adı Soyadı-Eser Adı” şeklinde olmalıdır.

12. 2024 senesi Küçük aynıñ 14-ü Saat:18:00 tarihinden soñra teslim etilgen eserler degerlendirmege alınmaycaqtır.

13. Yarışmağa qatılmaq üzere teslim etilgen degerlendirmeler keri berilmeycek ve degerlendirme sahibi hiç bir haq iddia etemeycektir.

14. Qırım Derneginiñ Köklüce Şubesi ve “Genç Tatar” teşkilâtı mukâfat alğan veya almağan bütün eserlerni afiş, katalog, broşür, kitapçıq vb. her türlü tanıtım malzemesi olaraq qullanma haqqına ve bu eserlerniñ 5846 sayılı yasadan kelip çıqqan bütün telif hakqlarına sahip olacaqtır.

15. Yarışmada iiştirak etkenler, şartname qoşullarını qabul etken sayılacaqtır. İştirak ve degerlendirme esnası ile bağlı her türlü deñişme yapma haqqı Qırım Derneginiñ Köklüce Şubesi ve “Genç Tatar” mesuliyetli şahıslarında saqlıdır.

16. Qırım Dernegi Köklüce Şubesiniñ ve “Genç Tatar”nıñ Cengiz Dağcı Oqumaları Yarışmasında çalışqan şahıslar, juri azaları ve birinci dereceden yaqınları yarışmada iştirak etemezler.

E - DEGERLENDİRME

1. Teslim etilgen eserler, hazırlıq içün seçim ve degerlendirmege tabi tutularak şekil şartları üzerinden değerlendirilecektir. Hazırlıq içün seçimni keçken eserler Jüri tarafından degerlendirmege tabi tutulıp mukâfat alacaq eserler seçilecektir.

2. İkinci aşama olarak 2024 senesi Saban ayınıñ 9 –da, Cumaertesi künü, Saat:20:30'de İnstagram ve resmiy saytlar üzerinden canlı yayında birinci seçimden keçken 3 degerlendirme Jüri azaları tarafından ball qoyuv usulı ile üç eser arasından birincilik, ekincilik, üçüncilik mukâfatlarınıñ sahipleri belgilenecektir.

3. Jüri Azaları

* MELEK MAQSUDOĞLU
          * NARİYE SEYDAHMET
          * OYA DENİZ ÇONĞAR ŞAHİN
          * SERRA MENEQAY

F- MUKÂFATLAR

1. BİRİNCİLİK MUKÂFATI ÖDÜLÜ: 3000 TL
2. EKİNCİLİK MUKÂFATI: 1500 TL
3. ÜÇÜNCİLİK MUKÂFATI: KİTAP

G- ÖDÜL TÖRENİ

1. 24 Mart 2024 Cumartesi Saat:20:30'de İnstagram ve resmiy saytlar üzerinden canlı yayında birinci seçimden keçken 3 degerlendirme Jüri azaları tarafından ball qoyuv usulı ile 3 kişi arasından birincilik, ekincilik ve üçüncilik mukâfatlarınıñ sahipleri belirlenecektir.

Köklüce logo
Genç Tatar Logo