Balköy Proyekti Qapanış Toplaşuvı Ötkerildi

242336542 381721766765068 6835523635916343624 n

Ballıkpınar Köyü’nde köy canlanması maqsadı ile kerçekleştirilgen “Balköy Proyekti”niñ qapanış toplaşuvı 2021s. İlk küz ayı 18 Cumartesi künü yapıldı.

Balköy Kapak Fotoğrafı

Proyekt çerçivesinde restavratsiya yapılğan Ballıkpınar Başlanğıç mektebiniñ, Qırım Medeniyeti Evi’niñ, Sağlıq Ocağı’nıñ ve köy çeşmeleriniñ açılışı kerçekleştirildi.

242321041 218354063682212 1740301030605293161 n

Gölbaşı Qaymaqamlığı, Gölbaşı Belediyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversiteti işbirliginde ve Ankara Kalkınma Ajansınıñ desteginen kerçekleştirilgen Balköy Proyektiniñ qapanış toplaşuvına meraq büyük edi.

242447257 3055517051385287 850852125880322916 n

Tedbirde Gölbaşı Qaymaqamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başqanı Ramazan Şimşek, MHP Genel Başqan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ankara Kalkınma Ajansı Baş kâtibi Dr. Cahit Çelik, Ankara Üniversiteti Rektorı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversiteti Turizm Fakulteti Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu, Baş Reisimiz Mükremin Şahin ile Umumiy Merkez Yönetici Heyeti azaları, Qırımtatar Teşkilatları Platformasınıñ Başqanı Ümit Şilit ve çoqusı Qırımtatarlarından teşkil etken çoq sayıda davet olunğanlar iştirak etti. Tedbirge halqnıñ merağı büyük edi ilgisi.

242418584 390991542571073 4004982682960798720 n

Sayğı turuşı ve İstiklal Marşı’nıñ oqunmasından soñ protokol qonuşmalar yapılğan tedbirde sahna alğan Medeniyet Baqanlığı Türk Dünyası Müzik Toplulığı eski müdirlerinden İrfan Gürdal Qırımtatar yırlarından örnekler icra etti. Ayırıca Seymenlerniñ sergilegen Ankara Oyunları ve Cıyın Ansambli oyuncılarınıñ Ağır Ava Qaytarma oyunı pek begenildi. Tedbirniñ ilk qısmı hediye ve plaket taqdimi ile soñuna irdi.

242340042 1508288152859175 1210846739731655105 n

Kün boyu sürgen tedbirde Ankara’nıñ farqlı ilçelerinde faaliyetlerini sürdürmekte olğan qadın kooperativleriniñ tedbir alanında yer alğan stendleri iştirakçiler tarafından pek begenildi. Programmanıñ devamında da qadın kooperativleri tek tek musafirlerge tanıtılaraq özlerine şeref yarlıqları berildi.

242347892 267060528654197 1595426714238171351 n

Ankara‘nıñ Gölbaşı ilçesine bağlı 54 mahalleden biri olğan Ballıkpınar Qırım’nıñ Rusiye tarafından ilk işğalinden soñra Qırım’nı terk etmek zorunda qalıp Romaniya’ğa yerleşken andan da 20. yüzyılınıñ başlarında Türkiye’ge köç etken Qırımtatarları tarafından quruldı. Ballıkpınar, özüne has yapılış ve soqaq planı ile cumhuriyetniñ ilk yıllarında “örnek köy” statusını qazanğan edi.

242652452 223369989839551 6594521193290674774 n