• Eşittiñizmi?
  • Söz – Gençlerniñ - Zemaneviy Suhbetler Seriyası / Tuğçe Ağıral - Aydamaq ( E-35 )

Alim Aydamaq

Genel Merkezimiz bu yılnıñ Qara qış ayında (Ocak) "Emel Qırım Vaqfı" çerçivesinde teşkil etilgen "Emel Fikir Kültür Konferentsiyaları"ndan soñ 2021s. Saban ayı 26 Cuma künü "Söz – Gençlerniñ - Zemaneviy Suhbetler Seriyası"nı keçirmege başladı.

WhatsApp Image 2021 03 26 at 21.46.25

"Emel Fikir Konferentsiyaları"nda temel hareket noqtası, Qırım Tatar teşkilatları bünyesinde yetişken, tadqiq mevzusı olaraq Qırım ve Qırım etrafındaki dünyanı özleri içün belgilegen genç tedqiqatçılarınıñ ilmiy işlerine diqqat çekmek, olarnıñ işlerini tanıtmak; bu sıñırlarda da tedqiqatçılarnıñ magistrlik ve doktorlıq dissetatsiylarını diñleyicilernen paylaşmaq imkânını bermek edi.

WhatsApp Image 2021 03 25 at 11.50.09

Demin başlağan "Söz - Gençlerniñ - Zemaneviy Suhbetler Seriyası"nda ise 11-17 yaş arası gençler tamamen özleri seçken Qırım'nen bağlı biri-birinden farqlı mevzularnı yarımşar saatlıq sunumlar şeklinde iştirakçilernen paylaşacaqlar. Yüreklerine vatan Qırım sevgisi tüşken bu gençlerimiznen programma Ramazan Bayramı tatilinde qısqa bir ara ile her hafta Cuma aqşamı devam etecek ve mekteplerniñ tatil olğan künlerde soñuna irecek.

WhatsApp Image 2021 03 26 at 21.46.27 1

"Söz - Gençlerniñ" tedbirinde esas maqsat endi-endi hayatlarınıñ baharinde olğan, ilk gençlik çağlarındaki gençlerimizni Qırım mevzusında araştırma yapmağa teşvik ve motive etmek. Ayrıca Qırımtatar teşkilatlarına bir şekilde yolu tüşken bu yaşlardaki gençlerniñ Qırım mevzusında ileride neler yapabilecegine dair bir örnek bermektir.

WhatsApp Image 2021 03 26 at 21.46.25

Qırım Derneği Genel Merkezi'niñ teşkil etken tedbirde yüregine vatan Qırım sevgisi tüşken 11-17 yaş arası gençlerimiznen yapqan "Söz - Gençlerniñ - Zemaneviy Suhbetler Seriyası"nda ilk hafta musafirimiz Tuğçe Ağıral oldı. Soñ derece muvafaqiyetli bir hazırlıq yapqan Tuğçe iştirakçilerge "Alim Aydamaq" ile bağlı slaytlar yardımınen bir taqdim yaptı. Bu taqdimden pek çoqumuz belki de sadece yırlarımızda adını eşitkenimiz, amma haqında çoq malümatımız olmağan “Alim Aydamaq” nen bağlı bilgi aldıq.

Facebook’ta aynı zaman canlı yayınlanğan taqdimni https://youtu.be/8rsDJDxKCIY adresinden bir kere daha baqa bilirsiñiz.