• Anasayfa
  • Eşittiñizmi?
  • 2014 Senesinden Soñ Ukrainada Milliy Menlik İnşa Etilmesine Qırımtatar Milliy Hareketiniñ Tesiri ( E-9 )

2014 Senesinden Soñ Ukrainada Milliy Menlik İnşa Etilmesine
Qırımtatar Milliy Hareketiniñ Tesiri

“Emel Qırım Vaqfı“’nıñ “Fikir-Kültür Konferentsiyaları” çerçivesinde 2021s. Qara qış ayı 31 Bazar künü saat 13.00’de internet vastasınen teşkil etilgen toplaşuvnıñ adı “2014 Senesinden Soñ Ukrainada Milliy Menlik İnşa Etilmesine Qırımtatar Milliy Hareketiniñ Tesiri” edi.

1 3

Konferentsiyanıñ qonuşmacısı ODTÜ Sotsial Bilimler İnstitutında araştırma görevlisi olaraq işlegen ve aynı üniversitetniñ Bölge Çalışmaları Doktora Programmasında akademik işini devam ettirgen Fethi Qurtiy Şahin edi.

WhatsApp Image 2021 01 27 at 19.17.23

Konferentsiyada iştirak etkenler arasında Dünya Qırımtatar Kongressi (DQTK) ve Qırımtatar Milliy Meclisi (QTMM) Reisi Refat Çubarov, Ukraina Milletvekili-Ukraina Türkiye Parlamentlerararası Dostluq Guruppasınıñ Reisi Rüstem Ömerov, Ukraina Diplomatik Akademiyasınıñ Müdir Yardımcısı Yevgeniya Gaber de bar edi. Türkiye, Ukraina, Romanya ve İtaliya’dan çoq sayıda diñleyiciniñ taqip etkeni toplantı tahminen 2.5 saat devam etti.

2jpeg

Moderatorlığını Namık Kemal Bayar yapqan tedbir “Emel Qırım Vaqfı“ İdare Heyyeti niñ Azası ve “Emel“ Dergisiniñ muharriri Bülent Tanatar’ın qısqa bir qonuşması ile başladı.

3jpeg

Fethi Kurtiy Şahin tahminen 40 daqiqa devamında taqdim yapqan soñ iştirakçilerniñ suallerine cevap berdi.

4 2

Bu toplaşuvnıñ video qaydını "Emel Qırım Vaqfı" youtube saifesinde körebilesiñiz.

 

 

 

Pin It
  • Gösterim: 387