Qırımtatar Medeniyeti Künleri Başlana

Qapsamı kenişleyerek devam etken ve Türkiye Cumhuriyetimizniñ quruluşınıñ 100. Yılına bağışlağanımız “Qırımtatar Medeniyet Künleri” faaliyetlerimiz bu Cumaaqşamı başlay.

Şefiqa Gaspralı Qadın Teşebbüsi tarafından teşkil etilgen, Qırımtatar sanatçılarınıñ el emegi ürünlerinden resimge, yemekten muzıkağa, medeniyet haqqında suhbetlerden kitap tanıtımlarına qadar biri birinden farqlı pek çoq tedbirler musafirlerimizni bekley.

Açılışı 2023s. Çiçek ayı 27 Cumaaqşamı künü Umumiy Merkeziniñ Mürsel Uluç Mahallesindeki Dr. Ahmed İhsan Qırımlı Sosyal Tesisinde başlaycaq tedbir 2023s. Çiçek ayı 30 Bazar künü saat 20.00-ge qadar devam etecek.

Her seferinde musafirlerimizniñ diqqatını çekecegini tüşünerek hazırlağanımız faaliyetlerimizniñ ve suhbetlerimizniñ programmasını büyük bir muqaytlıqnen hazırladıq. Sizlernen paylaşmaqtan büyük quvanç duyğanımız programma tanıtım afişimizni pek diqqatlı bir şekilde incelemeñizni tavsiye etemiz.  Ayırıca tedbirlerimizniñ 4 kün boyunca sürecegini, bu süreçte bütün stendlerimizniñ açıq olacağını ve hepsinde satış yapılacağını da hatırlatmak isteymiz.

Qırımtatar Medeniyeti Künleri Programması

27 Nisan 2023 – Cumaaqşamı
14.00 - Açılış - Qırımtatar Muzıqası Kontserti
15.00 - Adv.İlyas Aqtaran “Soñ Ğazi / Yaqup Satar (Kitap Tanıtımı)”
17.00 - Zera Bekirova “Tercüman’’dan Bugünge Qırımtatar Matbuatı”
20.00 - Prof.Dr.Haqan Qırımlı “Tarih ve Muzıka” Diñletilmesi (Rüstem Memet, Arslanbek Sultanbekov)

28 Nisan 2023 – Cuma
15.00 - Doç.Dr.Işılay Işıqtaş Sava “Qırımtatar Şairi Şakir Selimniñ Şiirleri” ve “Qırımnıñ Çöl Hayatından” adlı kitaplarınıñ tanıtımı”
17.00 - Prof.Dr.Haqan Qırımlı “Qırımtatar Yemek Tarihi”
19.00 - Rüstem Memetniñ “Efsaneler–Qırımtatar Yırları” Kontserti

29 Nisan 2023 – Cumaertesi
14.00 - Gönül Şamilqızı “Bir Qırımtatar Köyü Ballıqpınar”
15.00 - Tuncer Qalqay “Ballıqpınar Qırımtatar Medeniyeti Evi”
16.00 - Ayşe Osman “Qırımtatar Nağışlarınıñ Tilinden”
19.00 - “II.Ğazı Geray Han Eserleriniñ Diñletilmesi” Kontserti (Mâverâ Türk Muzıkası Gruppası)

30 Nisan 2023 – Bazar
14.00 - Zafer Qaratay “Muhacerette Qırım ‘Emel’i”
15.00 - Zera Bekirova “Bekir Sıdqıy Çobanzade 130 yaşında”
16.00 - Evelina Kemileva “Qırımtatar Oyunlarınıñ Tarihi”
17.00 - “Umumiy Merkez Muzıka Çalışmalarınıñ Diñletilmesi” / Refat Usein Rehberliginde

Sergi
Elvisa Tatarova – Keramik eserleriniñ sergisi
Sakine Bayri – Resim sergisi
Tülin Sezer – Resim sergisi
Feridun Aqçura – El sanatları stendi
Zeynep Şeyma Ersöz – Tezhip sergisi
Qırım Dernegi Umumiy Merkeziniñ Stendi
(Sergiler ve stendlerde satış yapılacaqtır)

Şefiqa Gaspralı Qadın Teşebbüsi tarafından teşkil etilgen “Qırımtatar Medeniyeti Künleri”nden elde etilecek kelir Dernegimizniñ tahsil, medeniyet ve sotsial yardımlar mevzusında yapqan çalışmalarınıñ kenişleyerek devam etmesinen beraber savaş sebebi ile Qırımdan çıqmaq zorunda qalğan qardaşlarımıznen tedavi maqsadınen ülkemizge kelgen hastalarımızğa yardım içün qullanılacaqtır.

Qırımtatarca ilân

Medeniyet Künlerimizge bağışları ile qatqıda bulunmaq istegen dostlarımız bağışlarını “Kültür Günleri” açıqlaması ile T.C. Ziraat Bankası Ankara Yenişehir şubesindeki TR290001000471397750885001 IBAN numaralı hesabımızğa yiberebilirler.