Bir Toplaşuvda Eki Hayırlı Haber

Kıyiv Taras Şevçenko Universitetinde Türkçeden Ukrayincege çevirilerek basılğan “Aluştadan Esen Yeller” romanınıñ tanıtımı yapıldı.

WhatsApp Image 2022 08 17 at 17.35.04

Kıyiv Taras Şevçenko Milliy Universiteti Tarih Fakulteti Türk ve Qırımtatar Halqları Araştırma Merkezi qurucısı ve ilk başqanı Doç.Dr. Oleh Kupçikniñ de qonuşmacıları arasında olğan toplaşuvnıñ tercimesini kitapnıñ tercimesini yapqan Türkolog İrına Drıga etti.

WhatsApp Image 2022 08 17 at 17.33.21

Ev sahipligini Taras Şevçenko Universiteti Tarih Bölümi Reisi Oleh Maşevskiy yapqan toplaşuvğa qatılğanlar arasında kitapnıñ müellifi Dr.Serra Menekay, belli tarihçi Andrei İvanev ve kitapnıñ Ukrayinadaki yayıncısı "Master King" Yayınevi Qırımtatar Edebiyatı Seriyasınıñ muharriri, Ukrayina Milliy İlimler Akademiyası Kulturologiya Araştırma İnstitutı Proyekt Reisi, tarihçi Doç.Dr.Nadiya Honçarenko da bar edi.

WhatsApp Image 2022 08 17 at 17.34.18

İştirakçiler tarafından kitapnıñ başta bürokratik işlemler, soñra pandemiya, artından da yüz bergen cenk ortamına rağmen basılğanı büyük bir qararlılık ve azim örnegi olaraq degerlendirildi. Aynı zamanda kitapnıñ edebiy ve tarihiy kerçeklik tarafından örnek bir kitap olğanı bildirildi.

WhatsApp Image 2022 08 17 at 17.33.38

İnternet vastasınen 2022s. Arman ayı 17 (17 Ağustos 2022), Çarşenbe künü teşkil etilgen ve tahminen 2.5 saat devam etken toplaşuvda kitapnıñ kerçek tarihniñ añlatılmasına qarşı çıqaraq manipülatsiya yapmaq istegenlerge küçlü bir cevap, şaatlıq ile desteklengen bir kerçeklik olğanı bildirildi. Toplaşuv esnasında bu qıymetli eserniñ bundan böyle Taras Şevçenko Universiteti tarih bölüminde dersler cedveline alınaraq ögrencilerge oqutılacağı bildirildi.

WhatsApp Image 2022 08 17 at 17.33.57

Toplaşuvda berilgen bir diger hayırlı haber de Dr.Serra Menekaynıñ kene Qırımnı ve Qırımtatarlarını añlatqan diger kitabını - “Şefika - İsmail Gaspıralı'nın Kızı” adlı eseriniñ de eñ qısqa zamanda Ukrayince neşiriniñ yapılmasınıñ planlaştırılğanı bildirilgen edi.