Anqarada Qırımtatar Nağış İşlemeleri Sergisi

Gölbaşı Halq Maarif Merkezi yaqından yürsetilgen Qırımtatar Naqış İşleme Maarif Proyektii Sergisi 15.01 2022 tarihinde Ankara Armada alış veriş merkezinde halqnıñ taqdirine taqdim etildi.

WhatsApp Image 2022 01 15 at 21.30.19 6

Anqara vilayetiniñ Gölbaşı kasabasındaqı Ballıkpınar köyünde inkişafnı maqsat etken Balköy proyektiniñ devamı olğan Gölbaşı Halq Maarif Merkezinde kerçekleşgen Qırımtatar Nağış İşleme Proyekti çerçivesinde yetiştirilgen mahsuller Ankara Armada AVMde sergilendi. Faaliyet çerçivesinde Qırımtatar halq dansları temaşası da olup keçti.

WhatsApp Image 2022 01 15 at 21.30.19 23

Anqaralılar, Balköy Proyekti çerçivesinde yapılğan ananeviy Qırımtatar nağış mahsulleri vesilesineñ Qırımtatar kulturası ve sanatınen tanışuv fırsatı taptılar.

WhatsApp Image 2022 01 15 at 21.32.46 1

Ayrıca Qırım Cemiyetiniñ Umumiy Merkeziniñ halqoyunları ve muzıka qruppası “Cıyın Ansambli” de sergi esnasında ananeviy Qırımtatar halq danslarınnı sergiledi.

WhatsApp Image 2022 01 15 at 21.32.56 1

Evelina Kemileva’nın ocalığında Qırımtatar yaş ve balalarından meydanğa kelgen “Cıyın Ansambli”nin dansları da ziyaretçilerniñ alâqasını çekti. Birevi Alışverişi merkeziniñ kirişinde ekincisi tedbir alanı içerisinde olmaq üzre eki adet numayış yapqan Cıyın Ansambli Agır Ava Qaytarma, Aqmescit Qaytarması, Tım – Tım ve Qırım Cennet Yeri oyunlarınnı çoşkunlıqneñ sergilegende büyük taqdir topladı.

WhatsApp Image 2022 01 15 at 21.30.19 4

Qırım halk danslarının numayışının artından Ballıkpınar Muhtarı Yılmaz Aqbay da Balköy Proyekti çerçivesindeki denişik faaliyetlerde körsetken qatqılarından dolayı Cıyın Ansambli’niñ oyuncularına şükranlarınıñ bir ifadesi olaraq ediye taqdiminen takdirlerinni bildirdi.

WhatsApp Image 2022 01 15 at 21.30.19 10

Fotoğraf: Tuncer Qalqay, Evelina Kemileva